Tunceli 1 Şubesi

Bakan Soylu ile açığa alınan kamu görevlilerinin durumunu görüştük

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti. Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadelede masum insanların mağdur edilmemesi için azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade eden Ali Yalçın, “Hem bakanlıklar hem de valilikler tarafından yürütülen soruşturmalar mağduriyete yol açmayacak şekilde titizlikle yürütülmeli, masum olduğu bilinen personelin mağduriyeti bir an evvel giderilmelidir” dedi.

Yalçın, FETÖ ile mücadele kapsamında kamudan bugüne kadar 37 bin 677 personelin görevden uzaklaştırıldığını, 19 bin 345 personel hakkında ise göreve iade işlemi yapıldığını, özellikle görevden uzaklaştırılan personel hakkında yürütülen soruşturmaların uzunluğunun kamuda iş ve işlerin aksamasına yol açtığını söyledi.

 

Mağduriyete fırsat verilmemeli

Süreçte mağduriyetlere fırsat verilmemesi gerektiğinin altını çizen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Masum olduğu herkesçe bilinen personelin mağduriyetinin giderilmesi FETÖ ile mücadele kadar önemlidir. Bu nedenle, hem bakanlıklar hem de valilikler tarafından yürütülen soruşturmalarda ortak kriterlere dayalı uygulama birliği sağlanması, soruşturmalar mağduriyete yol açmayacak şekilde yürütülmelidir.”

“Valilikler tarafından görevinden uzaklaştırılan personel arasında masumların olduğu yönünde, çok fazla olmamakla birlikte, bilgi ve talepler geliyor” diyen Yalçın, “Bu noktanın incelenmesi ve hızla sonuçlandırılması gerekiyor. Bu nedenle, Çorum’da yaşanan acı olaya benzer bir durumun tekrar meydana gelmemesi için gereken yapılmalıdır. Bu çerçevede, son KHK ile kurulan ve Memur-Sen’in de önerilerinden olan OHAL Uygulamaları İnceleme Komisyonu’nu önemli buluyoruz. Fakat valilikler bu komisyona başvuruların kabulünden önce kendileri tarafından görevden uzaklaştırılan personele yönelik hızlı bir inceleme ve değerlendirmeyi yeniden yapmalı. FETÖ ile bağlantısı bulunmayanları da ivedi bir şekilde görevlerine iade etmelidir. Bu gerçekleştiğinde FETÖ’nün kamudan tasfiyesine ilişkin süreçte sıfır hata ile sonuca doğru ilerleriz” şeklinde konuştu.

 

Soylu: FETÖ ile mücadelede kararlıyız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yalçın’a teşekkür etti. Memur-Sen’in dikkat çektiği konuların önemli olduğunu belirten Soylu, “FETÖ ile mücadelede kararlıyız. Bu konuda Memur-Sen’in değerlendirmelerini önemsiyoruz” diye konuştu.