Tunceli 1 Şubesi

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Ankara'da yapıldı

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Genel Başkan Ali Yalçın’ın başkanlığında Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Günay Kaya, Mehmet Bayraktutar, Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Emin Esen ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların genel başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve Memur-Sen gençlik, emekliler, engelliler ve kadınlar komisyonunun başkanları katıldı.

 

Tunceli’deki helikopter kazasında şehit olanlar için Fatiha okunarak başlanan toplantıda referandum sonuçlarının yanı sıra, “Memur-Sen’e Davet Tercih Evet” buluşmaları ve 1 Mayıs’taki “Emek ve Dayanışma Günü” programlarına yönelik istişareler gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Yalçın, “Referandum sonucunda Türkiye’nin istikrara olan ihtiyacını görmüş olduk. Yeni yönetim sistemi ile beraber bir istikrar gelecek ve ekonomiye olan güven artacaktır” dedi.

Memur-Sen’e Davet Tercih Evet programlarından dolayı tüm bağlı sendikalara teşekkür eden Yalçın, “Türkiye’nin öze dönüşüne, geleceğe doğru kararlı yürüyüşüne, güven ve istikrar perspektifiyle yükselişine hız kazandıracak Anayasa değişikliğine Evet demiş ve onay vermiştir” şeklinde konuştu.

Toplantıda, Memur-Sen yönetim kurulu üyelerinin ve bağlı sendikaların başkanlarının değerlendirmeleri alınarak daha sonra 1 Mayıs gündemine geçildi.


 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kütahya’da kutlanacak

Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bu yıl tarihte ilk toplu sözleşmenin yapıldığı Kütahya’da kutlama kararı aldı. Yalçın, “Emek ve dayanışmanın bayramı olan 1 Mayıs’ı bu yıl Kütahya’da kutlayacağız. Coşkulu bir şekilde, birlik ve beraberlik içinde emeğin gücüne dair anlamlı bir program yapacağız. Bu nedenle tüm teşkilatlarımızın bu özel gün için de çaba göstermesi ve orada tarihi bir kalabalığı bir araya getirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.